Voorbeschouwing HGP via het HARC journaal

De Historic Grand Prix Zandvoort is populair, zowel bij de toeschouwers als bij de rijders. De deelnemers aan de beide nationale raceklassen voor historische toerwagens en GT’s willen het topevenement voor geen goud missen. Het gevolg: twee startvelden van 57 auto’s. Spektakel is dus gegarandeerd op 2, 3 en 4 september op Circuit Park Zandvoort.

Het NK GTTC is het nationale kampioenschap voor toerwagens en GT’s uit de jaren 1966 – 1981. De klasse heeft net als vorig jaar een luxeprobleem: alle startplaatsen voor de Historic Grand Prix Zandvoort zijn nu al vergeven. Dat betekent dat er in het eerste weekend van september maar liefst 57 auto’s aan de start komen.
Het startveld is traditioneel zeer afwisselend. In de grote klassen rijden auto’s van het kaliber Porsche Carrera RS, Ford Mustang en Ford Capri. De Ford Escort, in vele gedaantes, en de BMW 2002 zijn ook populair.
Het NK GTTC verwelkomt dit seizoen meer deelnemers met een compacte raceauto. Op de deelnemerslijst staan onder meer zes Mini’s en twee exemplaren van de Simca Rallye en de Renault 5 Alpine.
BMW-topdesigner Adrian van Hooydonk is buiten kantooruren een enthousiaste coureur, uiteraard met BMW’s. Net als vorig jaar mengt hij zich weer in de strijd.

Senten-Images-HGP-2015_-76-1024x683

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.harc.nl

logo

(bron: www.harc.nl)

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.