Mist in de Eifel

Afgelopen weekend was helaas alweer het laatste raceweekend van 2014. Met een leuk en gezellig deelnemersveld stonden we op zaterdag vroeg in de ochtend klaar om aan de kwalificatie te gaan rijden. Zoals wel vaker in de Eifel was er een lichte mist die door de bergen trok. Alle auto`s konden van start al hadden sommige wat opstartproblemen en een duwtje nodig.

De kwalificatie verliep voorspoedig al werd het steeds meer zoeken naar het juiste in-stuur-moment en de bocht. De mist werd namelijk gedurende te kwalificatie steeds dikker. Voor sommige een uitkomst omdat ze bekend waren met de baan en voor sommige een groot nadeel omdat ze voor het eerst de verkorte baan reden. De snelste tijd werd neergezet door Nolte gevolgd door Freddy en Leonard.

nurburgring

Een grijze kleine wereld

Naarmate de eerste race dichterbij kwam werd steeds meer duidelijk dat er misschien niet gestart kon worden op de gewenste tijd. De mist werd dikker en dikker. Rond de tijd dat er gestart moest worden werd bekend gemaakt dat race 1 moest worden uitgesteld en was het plan om aan het eind van de middag er twee achter elkaar te rijden. Helaas bleef het mistig en kwam rond het middag uur het nieuws dat alle races moesten worden geannuleerd.

De teleurstelling was groot, omdat er niet gereden kon worden. Toch begreep iedereen de keuze, aangezien de baanposten elkaar simpelweg niet konden zien.

Voor Aberkrom Motorsport was het debuut van Koen Aberkrom kort maar krachtig door het verliezen van een bout van zijn carburateur viel hij in de kwalificatie uit. Wel heeft hij in zijn racedebuut een ervaring gehad die velen doorgewinterde coureurs nog niet hadden meegemaakt… Een race afgelast door mist.

Nu weer alle tijd voor onze raceklasse om te gaan klussen en ons klaar te maken voor het raceseizoen 2015!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.