voorbereidingen 2014 en FIA Historisch Technisch Paspoort

Het jaar is alweer bijna een maand op weg en op sociale media is te zien dat er druk geklust wordt voor dit race jaar.  Op deze projecten komen we binnen kort terug.

Aangezien mijn auto, Innocenti cooper 1300, nog geen FIA paspoort heeft ben ik mij daar de afgelopen tijd in gaan verdiepen. Enerzijds omdat het een stukje waardevermeerdering is voor mijn auto, maar ook om de mogelijkheid te hebben om op eenvoudige wijze in te kunnen schrijven voor historische evenementen.

Het traject dat je moet doorlopen is vrij omvangrijk, maar wel heel overzichtelijk. Om iedereen een stapje op weg te helpen heb ik de KNAF gevraagd een korte uitleg te geven hoe de procedure in elkaar zit zodat iedereen hier gebruik van kan maken.

Hieronder de  procedure voor de aanvraag/verlenging van een FIA Historisch Technisch Paspoort:

U dient per email een verzoek in om de auto door de KNAF van een Historisch Technisch Paspoort (HTP) te laten voorzien. U kunt uw verzoek richten aan Hélène Duindam: h.duindam@knaf.nl

U ontvangt vervolgens de digitale invulformulieren voor het HTP.

Het formulier wordt u als Worddocument toegezonden. Het is belangrijk om, tijdens het invullen, de werkbalk Standaard aan te hebben staan. U kunt dit vinden bij Beeld; Werkbalken: Standaard. In deze werkbalk staat de knop Weergeven/Verbergen. U ziet dan ¶ in uw werkbalk verschijnen. Deze functie moet u aan hebben staan daar er verborgen elementen in het document staan, die u wel dient in te vullen.

Bij een verlenging mag u het toegekende FIA Identity number overnemen.

Nadat het formulier volledig is ingevuld, stuurt u het per email gestuurd aan Hélène: h.duindam@knaf.nl

De foto’s levert u digitaal aan in een apart bestand, dus niet verwerkt in het invulformulier. De afbeeldingen van de auto zijn zonder reclame, tenzij ze “volgens periode” zijn. Het betreft dus nieuwe foto’s, niet de oude die al op uw HTP zaten.

Na ontvangst zal de KNAF het HTP formulier controleren en eventuele aanvullingen samen met u doen. Deze controle zal door merkspecialisten worden gedaan.

Na controle zal de DEKRA een afspraak met u maken om de auto te komen schouwen. Tijdens deze schouwing wordt de FIA barcodesticker alvast in uw auto geplakt.

De DEKRA stuurt een rapportage naar de KNAF en na goedkeuring hiervan zal het HTP formulier worden aangeboden bij de FIA. Per aangeboden paspoort zal de FIA een bedrag in rekening brengen.

Na goedkeuring door de FIA wordt het paspoort u toegezonden. Tevens ontvangt u de factuur waarop het KNAF Fee, DEKRA Fee en FIA Fee is vermeld. U betaalt dus niet rechtstreeks aan FIA of DEKRA.

Iedere 5 jaar moet het HTP vernieuwd/verlengd worden. Hierover krijgt u t.z.t. bericht.

Met eventuele vragen kunt u rechtstreeks contact opnemen met het KNAF Federatiebureau (Hélène Duindam: 071-5892601).

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.