Programma 2013

Gerd Rijper heeft beloofd dit jaar meer op de baan te verkeren ipv onder zijn RSR!

Gerd Rijper heeft beloofd dit jaar meer op de baan te verkeren ipv onder zijn RSR! 

Het Nieuwe Seizoen staat voor de deur!!!

Na een spannend einde van het seizoen op Zandvoort en een super-eindfeest bij Jan Veening, waarvoor nogmaals dank, is de organiserende gemeenschap rond ons kampioenschap al weer druk in de weer geweest met het nieuwe seizoen. Wij hebben het volgende voorlopige schema op het netvlies:

  • 11-12 mei 2013 Historische Zandvoort Trophy.
  • 13-14 juli 2013 Historische Trophy Assen.
  • 11 augustus Nationaal Oldtimer Festival Zandvoort
  • 28 september 2013 Barbarossapreis Nürburgring

Zodra het schema definitief is zal via deze site de inschrijving openen en kun je je online opgeven.

Sponsoring

Verheugend is te zien dat de klasse, mede dankzij Wolter Gratama’s onverminderde inzet, steeds weer nieuwe sponsors weet aan te trekken. In december hebben wij Chateau de la Brosse, Arnaud Hissink’s kasteel-bed and breakfast bij Thenioux in Frankrijk mogen verwelkomen als voor-scherm-sponsor. Ter voorbereiding van deze sponsor relatie zijn mijn vrouw en ik in december de sfeer in Chateau de la Brosse gaan proeven en hebben genoten van Arnaud en Marianne’s gastvrijheid. Voor reserveringen kunnen jullie terecht op www.chateaudelabrosse.nl .

Arnaud is met name gecharmeerd van de conformiteit van onze klasse en de onderlinge sfeer onder de rijders.

Thijs van Gammeren op volle vaart. Foto: ©Wim Heuving

Thijs van Gammeren op volle vaart. Foto: ©Wim Heuving 

FIA-conformiteit

Ook enkele van de andere sponsors hebben aangegeven conformiteit aan periode specificatie van levensbelang te achten voor de geloofwaardigheid van onze klasse. Dat brengt mij op een aantal punten welke wij als klasse-organisatie de revue hebben laten passeren in ons voorbereidende overleg 2013.

Wij hebben veel voortgang gemaakt in samenwerking met de TC richting begrip van de periode specificaties van de veel-voorkomende auto-types in onze klasse. Met name de definitie van “in-period” heeft afgelopen jaar voor een aantal irritaties onder de rijders gezorgd. Wij willen die situatie koste wat het kost voor volgend seizoen vermijden. Vergeef mij derhalve dat ik jullie hieronder even meeneem in de juiste interpretatie van “in-period” specificatie.

Deelnemende auto’s dienen aan de homologatie van hun gekozen type te voldoen. je mag dus zelf aangeven tot en met welke pagina van de homologatie jouw auto is uitgerust. Op basis daarvan wordt je ingedeeld in een sub-klasse en wordt je auto op conformiteit beoordeeld door de TC. Afwijkingen zijn alleen toegestaan conform artikel 3.3 van Appendix K (zie linkerkolom op de website onder FIA).

In lekentaal zegt dit artikel dat, als een auto aantoonbaar heeft deelgenomen aan evenementen op de toenmalige internationale FIA kalender met onderdelen die afwijken van de homologatiepapieren, of specifiek in de bijlages van App K zijn toegestaan, deze door de TC mogen worden geaccepteerd. Dat houdt in dat, als er alternatieve onderdelen werden gebruikt in die evenementen, ze blijkbaar toen waren toegestaan door de TC. Dat bepaalde onderdelen in de periode van de homologatie bestonden en dus zijn toegestaan is daarom een misverstand.

Een aantal relevante voorbeelden van niet-conforme onderdelen op sommige van onze auto’s zijn de ducktails en “four-link” onderstellen op de Escorts (non-BDA modellen), sequentiele schakeling op een Golf,  aluminium draagarmen, carburateurs en enige vorm van electronisch gestuurde inspuiting op pre-’76 Porsche 911 RSR’s. Geen van deze onderdelen is ooit in Internationale FIA kalender-evenementen toegepast/toegestaan geweest voor deze model varianten en derhalve illegaal.

Wanneer je wilt inschrijven voor ons kampioenschap in 2013 en je auto is nog voorzien van een van deze elementen is het zaak ze te veranderen voor het seizoen begint. Stuur gerust even een email wanneer je twijfelt over bepaalde onderdelen. Theo van Gammeren coördineert namens het bestuur deze vragen.

Veiligheid boven alles.

Veiligheid boven alles. 

Veiligheid

Er zal in 2013 door de TC weer extra streng op veiligheid worden gecontroleerd, gewoonweg omdat dit een basisvoorwaarde voor deelname is en wij incidenten met falende veiligheidsmaatregelen willen voorkomen. Check dus even goed of je stoel, gordels, blusser, helm, pak en ondergoed nog geldig zijn in 2013. Ik weet dat ik dit jaar van brandstoftank tot en met stoel en gordels aan de beurt ben, maar dit is het laatste waar ik op zal bezuinigen.

In 2013 zal het verplicht zijn met een functionerend FIA specificatie regenlicht te rijden. Let hier dus ook even op.

Package Deals

Ook over de package deals bestond in 2012 enige onduidelijkheid, althans over de mate waarin zij overdraagbaar zijn. In het inschrijvingsreglement 2013 zal een heldere tekst worden opgenomen die er op neer komt dat je maximaal twee weekeinden van een package deal mag verkopen. Tevens zal worden geregeld dat twee rijders met 1 auto een package deal mogen delen. Punten worden per individu toegekend per gereden race.

Invitatieklasse

Om toekomstige deelnemers aan onze klasse te laten ruiken zullen ook in 2013 per evenement maximaal 3 startplaatsen beschikbaar zijn voor invitatie-rijders. Voorwaarde voor uitnodiging is dat de auto grotendeels conform homologatie is en binnen de cc-inhoudsklasse past, maar vooral dat de rijder het voornemen heeft de auto conform te maken en te komen deelnemen in de reguliere klassen. Het klassebestuur zal per evenement besluiten welke rijders en auto’s worden geaccepteerd.

Historische GP 2013

Er is onder de betrokkenen bij onze klasse erg veel onvrede ontstaan door het vergeven van een startslot tijdens de HGP 2013 aan de Duitse Youngtimer organisatie. Dit punt is bij HARC geadresseerd en het is het bestuur van de HARC zeer duidelijk gemaakt dat wij als klasse van hen verwachten dat zij tot het uiterste zullen gaan om haar eigen kampioenschappen op het programma van de HGP 2014 te krijgen. Dit vereist overleg door HARC met CPZ, die officieel de organisator is.

Kampioen 2012

 Kampioen 2012

Tot slot

Tot slot zie ik er naar uit jullie allemaal in mei weer aan de meet te treffen. Wij verwachten een aantal nieuwe, geduchte deelnemers en dit zal de concurrentie op de baan beslist goed doen. Dank aan alle betrokkenen bij onze klasse en op naar een prachtig seizoen 2013!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.