NK GTTC waren smaakmakers tijdens HARC Historic Morgan Trophy

Door Rob en Martijn Bijster:

Het evenement werd geteisterd door wisselende weersomstandigheden. Maar dat belette de deelnemers van het Dantuma NK GT’s en Touring Cars er niet van, op het scherpst van de snede met elkaar de strijd aan te gaan. Tijdens de zaterdagtraining twijfelde men of slicks dan wel regenbanden aan de orde waren.

Niet helemaal droog/helemaal niet droog

De baan was op grote delen nog nat, maar de ideale lijn begon al droge delen te vertonen. Na de training bleek de op slicks rijdende Henk van Gammeren verrassend de pole position te hebben verkregen. Hij werd direct gevolgd door Rolf Smulders en Simon Gras.

Tijdens de eerste race die op zaterdagmiddag werd verreden. Nam Rolf Smulders resoluut de leiding weer van Henk van Gammeren over. De snel gestarte Simon Gras moest zijn fraaie Scirrocco al na 1 ronde in de pits parkeren met versnellingsbak problemen. Rolf Smulders eindigde op de eerste plaats gevolgd door zijn teamgenoot Herbert van Zeeland beide met de Porsche. Henk van Gammeren finishte op de derde positie. Spannend was de strijd in het middenveld waarbij Lambert van der Meulen en Herman Vendeloo een rondenlang gevecht voerden voor de 6e positie. Welke Lambert van der Meulen uiteindelijk in zijn voordeel wist te beslissen. Ook was de strijd tussen Bas Proper, Jack van Ginkel en Martijn Bijster die 11 ronden duurde, erg spannend. Deze werd op de streep in het voordeel van Martijn Bijster beslist gevolgd door Bas Proper en Jack van Ginkel.

Bijster, Proper, van Ginkel actie

Jack Poppelaars heeft tijdens het weekend op de zaterdag zijn eerste race gefinisht.

Aangezien het resultaat van de eerste race de startopstelling van de tweede race was. Konden de rijders zich op de zaterdag goed voorbereiden op de race van zondag.

Zaterdagavond was door de HARC bij de Sky Net renstal een borrel georganiseerd met pizza.

De HARC piza smaakte goed.

Nadat iedereen zich tegoed had gedaan,  was het tijd om zelf spontaan een feest bij de Dantuma tent te gaan starten. De BBQ’s van de teams van Gammeren, van Ginkel en Bijster werden gehaald en er kwam een spontaan BBQ feest tot stand, wat tot de late uurtjes doorging. Hierbij waren vrijwel alle NK GTTC rijders aanwezig.

Op de zondag kon iedereen lekker uitslapen want de eerste race was pas na 12 uur in de middag. Op de pole position vertrok Rolf Smulders gevolgd door Herbert van Zeeland en Henk van Gammeren. Simon Gras die op de zaterdag met versnellingsbak problemen moest afhaken begon de race van achter uit de veld. Bij de opwarmronde viel de auto van Leonard Stolk stil met ontstekingsproblemen.

Start race 2

Bij de start ging Simon Gras als een mes door de boter met zijn snelle Scirocco. Hij zou uiteindelijk als 2e achter Rolf Smulders finishen, die net als in race 1 de overwinning op zijn naam schreef. Als derde eindigde Jan Willem Oosterhagen met zijn bekende Oranje Ford. Zijn eerste podium binnen het NK GTTC. Hij was naar eigen zeggen dan ook “zo trots als een aap”.

De race was spannend maar kende relatief veel uitvallers. Lambert van der Meulen viel uit met een kapotte versnellingsbak, Paul Engel was ook door de versnellingsbak duivel getroffen. Jack van Ginkel viel uit met technische problemen aan een wiel. Lex Proper viel uit door een gebroken hart uit een velg. Hij heeft de auto met veel geluk aan de kant kunnen parkeren zonder hierbij verdere schade op te lopen.

De derde race van het weekend werd verreden aan het einde van de middag. De race verliep zeer goed. Er was een rondenlang gevecht tussen Herbert van Zeeland en Henk van Gammeren, waarbij zij, zij aan zij over de baan gingen. Her en der op de baan vonden gevechten en inhaalacties plaats. Maar helaas sloeg ook in deze race de pechduivel toe. Zo vielen Simon Gras en Bas Proper beiden met een brandstofprobleem uit. Hans Dieter Sasse en Jack Poppelaars vielen beide met aandrijvingsproblemen uit.

 

Hans Dieter Sasse heeft de motor van zijn Opel voor de eerste maal zelf geprepareerd en heeft tot zijn verrassing een foutloos weekend achter de rug. Ook Jan Wolf heeft met zijn BMW probleemloos gereden en genoten. Gastrijder Adriaan van der Kroft heeft met de Morgan mooie races en strijd in het veld laten zien.

Podium race 3

Onze volgende races zijn op de Nürburgring op 25 augustus 2012, waar we weer los gaan voor de derde ronde van het  kampioenschap. Zie hiervoor ook de nieuwsbrief hieronder.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.