HGP-deel II

Wat hoogtepunten op een rijtje:

– Het evenement was een groot succes. Er verschenen maar liefst 47 auto’s in onze klasse aan de start en ze hadden een geweldige strijd. De Jaguar Lister van Eike Wellhausen viel bijvoorbeeld op door in race 2, met Dunlop profielbanden notabene, de koppositie te pakken. Eike moest helaas vroegtijdig stoppen om de Ferry te halen naar Engeland maar liet ons even zien wat rijden is met een klassieke Jaguar!

– Adriaan van Hooydonk en Harm Lamaaij lieten de fraaie BMW 2002 van Adriaan rond gaan.

– Henny Hemmes liet zien dat ze ondanks haar leeftijd (die niet hardop gezegd mag worden) nog erg snel is! Helaas voor haar ging de Camaro stuk toen haar teammaatje Mark Devis reed. Met grote vlammen als gevolg.

– Nick Swift in zijn Richard Longman 1275GT replica, die dit jaar al op Goodwood was uitgekomen, heeft heel Zandvoort versteld doen staan door op de 5e positie te eindigen en op spectaculaire wijze door het veld naar voren te schieten in deze kleine Mini. Hij kreeg applaus vanaf vele duinen!

РTimo Span had een spannend moment in de kwalificatie doordat hij verrast werd door olie op de weg. Dit aangezien er helaas (nog) niet werd gevlagd. Met als gevolg een airborn mini (door de curbstone) die op twee wielen landde en vervolgens met een lekke band hard op het asfalt terecht kwam.  Hierdoor is veel schade aan de bodem en ophanging ontstaan, maar gelukkig had hij geen koprol gemaakt. (Zie eerder artikel voor de foto`s)

РDe grote pechvogel dit weekend was Simon Gras die in bijzonder fraaie BMW CSL die al na 1 ronde  uitviel.

– De GTTC bbq op vrijdagavond in de HARC hospitality tent was uiteraard ook een hoogtepunt. Dit bestond uit veel gezelligheid en lekker eten.

– Voor velen was de parade ook een enorme belevenis. Er was veel publiek, terwijl men met de raceauto door Zandvoort heen reed!

– Bij het publiek van de HGP vielen we op met veel actie en spektakel. Hiermee heeft het NK GTTC laten zien dat het een volwassen klasse is, met hoge driving standards, oftewel sympathieke coureurs van niveau met hun prachtige auto’s.

E14 HistoricGP (1202)

Jack met zijn Ford strijdend tegen Jack met zijn Ford

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.