HGP deel I

HGP deel I

Zoals al eerder aangegeven zullen we de aankomende tijd gaan terugblikken op de Historic Grandprix Zandvoort.

Het weekend begon voor iedereen al op donderdag, omdat er op vrijdag vroeg in de ochtend al een rijdersbriefing was. De sfeer en het weer waren goed en het paddock stond lekker vol. Alle ingrediƫnten voor een fantastisch weekend waren dus aanwezig.

Aan de kwalificatie deden maar liefst 47 auto`s mee. Hier begint ook het grote verhaal van Timo Span met zijn `kleine` Mini 1275 GT. Door de vele auto`s op de baan was het vooral de eerste ronde even aftasten. De BMW waar Simon Gras het weekend in reed hield het helaas nog geen ronde vol met een oliespoor op verschillende plekken op de baan als gevolg.

Timo was de onfortuinlijke coureur die op de verkeerd tijd op de verkeerde plaats was. Met zijn brede slicks kwam hij op het oliespoor terecht verloor grip en werd via de cirpstones gelanceerd. Hierbij kwam hij met 2 of 3 wielen los om uiteindelijk weer met een smak terug te landen op het asfalt. Hieronder is te zien dat het dubbeltje precies de goede kant op gevallen is voor hem.

E14 HistoricGP (63)

Foto: www.racefotos.nl

Helaas had hij door de harde landing enorm veel schade aan de auto en de vrees was dat rijden het weekend niet meer zou lukken. Een kleine greep uit de opgelopen schade`s, stuurarm, draagarm, subframe, carrosserie verbogen, velg en band kapot enz. Aangezien bij de familie Span `kan niet` niet in het woordenboek voorkomt is er besloten om te gaan sleutelen om de auto toch aan de start van de race te krijgen. Alle gesneuvelde onderdelen waren gelukkig voorradig en met behulp van Lammert van der Meulen kon de auto in het TC gebouw zelfs nog uitgelijnd worden. Uiteindelijk toch klaar voor de start dus….

Helaas reed de pechvogel in de eerste race weer met Timo mee en raakte hij betrokken bij een aanrijding. Ook het laatste rechte paneel, van zijn reeds vervormde auto, moest eraan geloven. Aangezien de auto niet vertrouwd voelde en de gevolgen van de aanrijding duidelijk te merken waren in de auto eindigde zijn weekend daarmee in de pits….

In deel II van het verslag van de HGP zullen we uitgebreid terugkomen op de winnaars in de verschillende klasses en divisies.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.