HAT 2015 deel II (Zaterdag)

De zaterdag begon voor iedereen zonder noemenswaardige problemen. Het weer was goed en de baan was schoon. Alle 28 deelnemers begonnen vol goede moed aan de start. Helaas werd in de kwalificatie al snel een code rood gegeven. Bij iedereen gingen de gedachten weer terug naar de Spa Summer Classic. Gelukkig was hier geen sprake van onbenullig gedrag op onoplettendheid. Jan Wolf met zijn BMW 2002 was in een slip geraakt , naar in wat bleek zijn eigen koelvloeistof (?). Helaas kon Rik Aberkrom in zijn BMW 320 hem hierbij niet meer ontwijken. Wat restte was een slecht verhaal en het nodige knutselwerk om beide auto`s weer inzetbaar te maken voor de race in de middag.

De pole werd gepakt door Leonard Stolk met zijn Porsche Carrera RS met 2.02.468. De tweede tijd was van Lex Proper met zijn Porsche Carrera RS en Jan Willem Oosterhagen werd derde met zijn Ford Escort MK I op slechts 0,2 seconde van Lex.

In de middag was het tijd voor de eerste wedstrijd. De thermometer tikte keurig de 27 graden aan, wat het tot zware omstandigheden maakte. De start verliep zonder grote problemen, als was er her en der wel wat extra baan nodig om elkaar te ontwijken. Jeroen Feijten, met zijn Simca 1000 Rallye, kwam helaas niet verder als de eerste ronde, doordat het gas bleef hangen. Na het nodige sleutel- en denkwerk werd dit probleem opgelost en werd meteen het nog niet opgemerkte probleem van half werkende carburateur opgelost. Door deze carburateur miste (?) hij het hele jaar al 25% vermogen.

Aan de kop van de race was het erg spannend. Freddy van Sprundel pakte snel de leiding, komende vanaf een vierde plek in de kwalificatie en liet daarmee de Porsche`s achter hem. Het gevecht om de tweede, derde en vierde plek was zeer spannend. De drie porsche`s Carrera RS van Lex, Leonard en Gerd Rijper waren aan elkaar gewaagd. Er moest voor elke meter gevochten worden en bij het vallen van de vlag was het onderling verschil slechts 0,5 sec.

E15 HTA (352)k
Foto: www.racefotos.nl

De Rookie`s van het weekend deden ook goede zaken in de eerste wedstrijd. Carst Span, met de Mini Cooper S van zijn vader, klom van plek 23 naar plek 20 en Menno Verboom wist 5 plaatsen op de schuiven en eindigde één plaats achter Carst.

De zaterdag eindigde met een zwoele zomeravond onder het genot van een hapje en een drankje. Een deel van de rijders was terug te vinden op het “Happy Hour” van de HARC en een deel zocht de gezelligheid bij elkaar met een gezamenlijke BBQ.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.