HARC Road Book GPC 29 & 30 september 2012

Welcome to the
STATEOFART Grand Prix Classic Zandvoort
28 & 29 & 30 September 2012

Visit web site www.harc.nl to get more details.

Enjoy your STATEOFART Grand Prix Classic Zandvoort 2012

NK GTTC, BSOT, ADPCR, GLP-Berg

Opening of the paddock

Thursday 27 September 20:00 – 00:00
Friday 28 September 07:00 – 22:00
Saturday 29 September 07:00 – 08:30

 

Access to the circuit

Cars / vans up to 3.30 meters in Height, access through main gate

Address and contacts:
Circuit Park Zandvoort
Burgemeester van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort

Event coordinator : 0031 6 53 31 05 79 Donovan Wolfrat
Front desk:                  0031 23 574 07 40
Paddock:                       0031 6 25 00 09 38 Niek Oude Luttikhuis
Janitor:                         0031 6 31 53 46 34
Sporting / team:        0031 6 53 93 00 08 Onno van Vlaanderen

Entrance Gate: height limitation 3.30 M

Teams with trailers over 3.30 meters in height need to enter the paddock through (Parking C / Paddock Office)

Garages/Pitboxes
available from Friday 28 September 08:00 hrs onwards!

 

Team tents and hospitalities

Teams are allowed to break down their tents and hospitalities from Sunday 30 September 17:00 onwards.

High Voltage Power
High Voltage Power is only available on request through niek@cpz.nl
220v, 16 Amph € 0, — each day
400v, 32 Amph € 75, — each day

Petrol Station
Available at the Tango Paddock, NO CASH, Maestro and MasterCard only

Your location: See Paddock Plan

Parking

Parking Trailers ——-►Outside parking / Parking C
Parking competitors, mechanics and staff / Parking A
Paddocks: racecars only!

For more details visit our web site:
www.harc.nl

Paddock Plan



General Time Table


Friday September 28th 2012
16:00 – 19:00 Collection of documents / license control Paddock Office Parking C
16:00 – 19:30 Scrutineering TC/Scrutineering Bay
16:00 – 17:00 BSOT Special Open Trophy endurance Free Practice
Saturday September 29th 2012
7:30 – 10:00 Collection of documents & transponders / license control Paddock Office Parking C
8:00 – t.b.a. Scrutineering TC/Scrutineering Bay

Mandatory Briefings Saturday September 29th 2012
8:00 ADPCR Vrije klasse + Porsche 944 Cup Media Center
8:20 BSOT Special Open Trophy endurance Media Center
8:40 GLP Berg Media Center
9:00 Dantuma NK GT’s & Touring Cars Media Center

Vrijdag 28 September 2012
17:00 – 18:00 BSOT Special Open Trophy endurance Free Practice 60 min
Zaterdag 29 September 2012
9:00 – 9:20       ADPCR Vrije klasse + Porsche 944 Cup Qualifying 20 min
9:30 – 9:50       BSOT Special Open Trophy endurance Qualifying 20 min Endurance
10:00 – 10:20 GLP Berg Practice 20 min
10:30 – 10:50 Dantuma NK GT’s & Touring Cars Qualifying 20 min
11:00 – 11:20 ADPCR Vrije klasse + Porsche 944 Cup Race 1 20 min
11:30 – 12:30 — Lunch break —
12:40 – 15:20   BSOT Special Open Trophy endurance Race 1 Endurance 160min
15:30 – 15:50   GLP Berg Testing 20 min
16:00 – 16:30   Dantuma NK GT’s & Touring Cars Race 1 20 min + 1 lap
16:40 – 17:00   BSOT Special Open Trophy sprint Free Practice 20 min
17:00 – 17:20   BSOT Special Open Trophy sprint Qualifying 20 min R2

Zondag 30 September 2012
9:00 – 9:20 BSOT Special Open Trophy sprint Race 2 20 min
9:30 – 9:50       ADPCR Vrije klasse + Porsche 944 Cup Race 2 20 min
10:00 – 10:30 Dantuma NK GT’s & Touring Cars Race 2 20 min + 1 lap
10:40 – 11:00  GLP Berg Testing 20 min
11:10 – 11:30   402 vrij rijden 1 20 min
11:35 – 11:55   402 vrij rijden 2 20 min
12:05 – 13:05 — Lunch break — State of Art vrij rijden 60min
13:15 – 13:35   BSOT Special Open Trophy sprint Race 3 20 min
13:45 – 14.05  402 vrij rijden 3 20 min
14:10 – 14:30  402 vrij rijden 4 20 min
14:40 – 15:10  Dantuma NK GT’s & Touring Cars Race 3 20 min + 1 lap
15:20 – 15:40  ADPCR Vrije klasse + Porsche 944 Cup Race 3 20 min
15:50 – 16:10  BSOT Special Open Trophy sprint Race 4 20 min
16:20 – 16:40 402 vrij rijden 5 20 min
16.45 – 17:05 402 vrij rijden 6 20 min
17.10 – 17:30 402 vrij rijden 7 20 min
17:35 – 17:55 402 vrij rijden 8 20 min

Signing On / collection documents
• For all drivers: PADDOCK OFFICE Parking C
• Friday 28 September : 16:00 – 19:00

All drivers must hold a license:
– Either a «Historic» license of appropriate status
– Or FIA International race license according club regulations.

Tickets for the pitlane and track will be given to each competitor at signing-on.
Transponders can be collected on Paddock Office at Friday from 16:00 to 19:00.

Supplementary Regulations
Will be send to the teams in a separate mail and will be in the driver’s envelope at collection of documents / license control.

Scrutineering

• Friday 28 September: 16:00 till 19:30
will take place in TC Building

Briefing
• Time for mandatory drivers briefing will be notified in the supplementary regulations.
Location: Media centre

Circuit Layout

• Please contact Niek Oude Luttikhuis when you arrive!!! 0031 625000938
• Teams with trailers over 3.30 meter must enter the paddock through Pc (parking C / Paddock Office) at the following times:
• Arrival times Thursday 30 August : 08:00–13:00 / 22:00–00:00
• Arrival times Friday 31 August : 07:00–22:00
• Arrival times Saturday 01 September : 07:00–08:30

Information
For more information, please contact Menno Weeda Menno@cpz.nl /
0031 6 181 456 21

 
Safety equipment of historic cars competition in the Netherlands
DATE: Wednesday, 25th August

OBJET: Safety equipment of historic cars competing in the Netherlands

HARC would like to remind what is the minimum equipment required to compete in
The Netherlands, in order to avoid drivers being forced to buy new stuff on site or, at the worst being prevented from racing, what nobody likes to see.

Here are the main FIA safety rules for cars from period F or later:

Driver equipment :

Racing suit – FIA Standard 8856-2000 (Embroidered on the backside of the collar)

Shoes, gloves – FIA Standard 8856-2000. Ex :

Underwear, balaclava – FIA Standard 8856-2000. Ex :
FIA homologated helmet:

Car equipment :

Safety harness, FIA Homologated and less than 5year old.
(If required)

Racing seat, if original seats are changed it must be for
seat system for which the FIA Homologation is valid.
FIA Standard 8855-1999 (valid 5 years)

FIA Standard 8862-2010 (valid 10 years) Ex :

Handheld fire extinguisher, min 2kg powder / 2.4ltr AFFF, fixed with a purpose-built cradle bolted to the car body and retaining metallic bands through this, as opposed to just retaining straps attached directly to the body.

It is recommended to use “plumbed in” system (FIA technical list 16), in that case extinguisher bottle must be attached with metallic band tightened with screws.

All fire extinguisher must have been inspected within two years with the dated inspection sticker clearly visible.
Circuit breaker controlled easily from both inside and out.

Metal tow ring or towing strap, front and rear, indicated with a contrasting color arrow on the body (not for single-seat cars).

A red rain light, placed in the middle of the back of the car. (if required per appendix K)

The fuel tank must be filled with safety foam.
In case of a safety fuel tank (FT3 & FT3.5) is required
or installed it must be within the validity of
homologation (Appendix J Art. 253.14).

Two rear-view mirrors must be fitted, with min. total glass area of 90 cm2.

+ Window net or Arm Restrains. (Special price by Racing Sportiva at the Circuit a € 20,–)
Not applicable for open single seater (Formula car).

Recommendations :
• Frontal Head Restraint [Hans system] will probably be mandatory in the coming years.
• When buying new harness pay attention that some harness can only be used with the Frontal
Head Restraint system. (Hans only)
• When buying new equipment, always check carefully that this equipment has the latest
homologation. (FIA ISO6940, FIA-1986, …)

Free practice- Friday 28 September

Friday August 31 is a free driving day organized by the HARC.
Participation costs and registration : see website www.harc.nl

Free Practices
It is strictly forbidden to use the National corner or Clubs corner or chicane, use Grand Prix Circuit only

Cars will be divided into 4 practice groups.
Groep 1 (street cars – standard class)
Groep 2 (race cars- no license holders)
Groep 3 (race cars- license holders)
Groep 4 (monoposto’s and Lotus7look)

Registration (Mickey’s bar) and scrutenering (pitbox)
08.00 – 08.30 uur inschrijving groep 1 (straatauto’s – standaardklasse)
08.30 – 09.00 uur inschrijving groep 2 (race-auto’s, niet-licentiehouders)
09.00 – 09.30 uur inschrijving groep 4 (monoposto’s en Lotus7achtigen)
09.30 – 10.00 uur inschrijving groep 3 (race-auto’s, licentiehouders)

Mandetory briefing (1, 2 en 3 Mickey’s , groep 4 pitbox!)
08.30 uur groep 1, 2, 3
09.05 uur groep 2, 3
09.30 uur groep 4
10.00 uur groep 3

Sessions :
Free Driving / VRIJ-RIJDEN
09.00 – 09.35 groep 1
09.40 – 10.15 groep 2
10.20 – 10.45 groep 4
10.50 – 11.25 groep 3
11.30 – 12.05 groep 1
12.10 – 12.45 groep 2
12.50 – 13.15 groep 4
13.20 – 13.55 pauze
14.00 – 14.35 groep 3
14.40 – 15.05 groep 4
15.10 – 15.45 groep 2
15.50 – 16.25 groep 3
16.30 – 16.55 groep 4
7. TESTING BSOT
17.00 – 18.00 BSOT

 

Thank you to leave the paddocks before 18:00 (6pm) on Sunday

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.